nieuws

MKB tegen levensloopregeling

bouwbreed Premium

utrecht ­ MKB­Nederland keert zich tegen ideeën voor een levensloopregeling. De regeling, waarbij werknemers er een tijdje tussenuit kunnen, is te lastig voor ondernemers.

Dat heeft voorzitter Hans de Boer gisteren gezegd tijdens de start van de Week van de Ondernemer in de Jaarbeurs te Utrecht. “Het bemoeilijkt een werkgever als de werknemer zomaar een halfjaar of een jaar vrijaf neemt. Werknemers hebben al zoveel regelingen voor verlof.”

De Boer waarschuwt voor extra administratie voor werkgevers. Bovendien worden werknemers met veel verlofuren onaantrekkelijk voor andere werkgevers, meent de MKB­voorzitter. Hij mist bij het plan een onderbouwend onderzoek dat zou moeten aantonen dat werknemers hier behoefte aan hebben.

MKB­Nederland heeft aangekondigd het plan te zullen boycotten zodra het op 1 april ter sprake komt in de Sociaal­Economische Raad (SER). “Het poldermodel is mooi, maar het moet geen moeras worden waarin iedereen vastloopt”, vindt De Boer. “Als de regeling er toch komt, zullen onze ondernemers neigen naar burgerlijke ongehoorzaamheid. Er is geen land ter wereld waar al zoveel regels zijn voor de relatie tussen werkgevers en werknemers.”

Reageer op dit artikel