nieuws

Leighton bouwt in haven Hongkong

bouwbreed

essen ­ De Hochtiefdochter Leighton Asia werkt mee aan een 18 hectare grote landaanwinning in de haven van Hongkong. De bijdrage in het consortium dat het karwei uitvoert, levert Leighton Asia 212 miljoen euro op. Nooit eerder haalde de zustermaatschappij van Ballast Nedam zo’n grote opdracht binnen. Met het gehele project is een investering van 470 miljoen euro gemoeid.

Tot het werk in de haven van Hongkong behoort de bouw van een dijk en de aanleg van een zesstrooks tunnel. Op het programma staan eveneens de bouw van een landingsplaats voor helikopters en aanlegplaatsen voor veerboten. Leighton Asia maakt met 3800 medewerkers deel uit van de Australische bouwgroep Leighton waarin Hochtief voor 50,3 procent deelneemt.

Reageer op dit artikel