nieuws

Leidingen klimaatregelaar ineen

bouwbreed

enschede ­ Tubolit Split en Tubolit DuoSplit zijn twee producten in één voor de aanleg van klimaatinstallaties. Armacell fabriceert die uit voorgeïsoleerde flexibele koperen buis. De aanduiding Split verwijst naar een bepaalde uitvoering van een klimaatregelaar.

Splitsystemen bestaan uit een interne verdamper en beluchter en een externe koeler, compressor en condensator. Intern en extern deel worden aangesloten op twee koperen buizen: de vloeistof­ en de zuiggasleiding. De leidingen vergen bescherming tegen condensvorming; de kleinere leidingen voor de koelvloeistof vragen ook bescherming tegen energieverlies. Tubolit DuoSplit koppelt met een gepatenteerde verbinding de vloeistof­ en zuiggasleiding aan elkaar. Zo kunnen beide tegelijk worden gelegd. Tubolit Split is speciaal bedoeld voor gebruik buiten. De beschermfolie weerstaat ultraviolet licht en beschermt tegen mechanische belasting.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels