nieuws

Infosysteem vastgoed zeven gemeenten

bouwbreed Premium

bladel ­ Zeven Brabantse gemeenten gaan een gezamenlijk digitaal vastgoedinformatiesysteem opzetten.

Bladel, Bergeijk, Cranendonck, Eersel, Hilvarenbeek, Oirschot en Reusel­De Mierden willen in de komende jaren alle gemeentelijke gegevens verzamelen, digitaal bewerken en opslaan. Het betreft onder meer bouwvergunningen, kadastrale kaarten en bestemmingsplannen.

In het uiteindelijke systeem zijn deze gegevens van de deelnemende gemeenten digitaal te raadplegen en met elkaar te combineren.

De informatie wordt via een website ook toegankelijk gemaakt voor organisaties, bedrijven en individuele burgers. De zeven gemeenten hebben besloten samen te werken omdat het opzetten van een dergelijk systeem een kostbare zaak is. De uiteindelijke kosten komen waarschijnlijk neer op zo’n één miljoen euro per gemeente.

Reageer op dit artikel