nieuws

Hulp voor ander werk personeel De Vries

bouwbreed

gorredijk ­ De ontslagen werknemers bij De Vries Kozijnen in Gorredijk gaan samen met een outplacementbureau op zoek naar ander werk. In totaal zijn er veertig mensen ontslagen van wie er negen al een baan hebben gevonden. Zowel de bonden als De Vries gaven voorkeur aan het inschakelen van een outplacementbureau.

In februari ontsloeg De Vries een deel van het personeel vanwege de dalende omzet door de malaise in de bouw. Het outplacementbureau bekijkt samen met de werknemers de persoonlijke situatie en gaat op zoek naar een geschikte baan. Tijdens de periode waarin het bureau naar werk zoekt, krijgt het ontslagen personeel een aanvulling op de ww­uitkering. De duur van deze periode is afhankelijk van de leeftijd en het aantal dienstjaren van de medewerker. Edy Wester, directeur van De Vries, is tevreden over het sociaal plan. “We wilden de ontslagen mensen graag aan nieuw werk helpen. Dit verkiezen we boven een eenmalige financiële vergoeding. Ook de vakbonden reageerden positief op ons plan.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels