nieuws

Holcim en Dykerhoff wisselen stuivertje

bouwbreed

wiesbaden ­ Het Zwitserse bouwstoffenconcern Holcim neemt voor 190 milljoen euro de Spaanse cementfabriek Cementos Hispania over van Dyckerhoff. Gelijktijdig sluizen de Zwitsers hun 10 procent grote aandeel in Dyckerhoff door naar de Italiaanse cementgroep Buzzi Unicem.

Voor Holcim betekent de overname een strategisch belangrijke versterking van zijn positie in Spanje. Met Cementos krijgt het concern een bedrijf in handen dat vorig jaar een omzet boekte van 62 miljoen euro. Tot de onderneming behoort de veertig kilometer ten zuiden van Madrid gelegen cementfabriek van Yeles met een jaarcapaciteit van 0,9 miljoen ton. Ook de succesvolle mortelproducent Preresa maakt deel uit van Cementos.

Holcim bezat voor de aankoop op het Iberisch schiereiland al vijf cementfabrieken met een gezamenlijke capaciteit van 4,5 miljoen ton. Bovendien beschikken de Zwitsers over een uitgebreid netwerk van betoncentrales, kiezelfabrieken en mortelinstallaties. Vorig jaar boekte Holcim in Spanje met 1500 medewerkers een omzet van 431 miljoen euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels