nieuws

Hengelo laat asbest uit stadion verwijderen

bouwbreed Premium

hengelo ­ Het Enschedese bedrijf NTP Milieu is in Hengelo begonnen met het saneren van de asbestvervuiling in het Fanny Blankers Koen­stadion.

In november vorig jaar werd asbest aangetroffen in de funderingslaag van het stadion. De vervuiling is aangetroffen aan de achterzijde van het stadion. Het asbest is als funderingsmateriaal gebruikt. Doordat er geen beton is gestort blijven de kosten binnen de perken. De gemeente Hengelo denkt de klus voor 143.000 euro te kunnen klaren. Het is onbekend waar het asbest vandaan komt. De meeste sportactiviteiten kunnen tijdens de sanering gewoon doorgaan.

Medio april moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Het FBK­stadion is vooral bekend vanwege het jaarlijkse internationale atletiekgala. Het evenement, dat dit jaar op 1 juni wordt gehouden, kan gewoon doorgaan.

Reageer op dit artikel