nieuws

Gunningstop ministerie opgeheven

bouwbreed

Gunningstop ministerie opgeheven

den haag ­ De verplichtingenstop bij Rijkswaterstaat is opgeheven. De uitkomst is dat het ministerie de rest van het jaar geen extra investeringsruimte heeft en alleen de begrote projecten in uitvoering neemt. De ambtelijke top sloeg twee weken geleden alarm toen bleek dat 90 procent van de uitgaven dit jaar al was vergeven en kondigde met onmiddellijke ingang een verplichtingenstop af. Gedurende die tijd heeft het ministerie de totale administratie op een rij gezet.

Daaruit blijkt dat het aanvankelijke vermoeden klopt. Bijna alle uitgaven voor het komende jaar liggen vast en er schiet op geen enkele manier extra geld over om te investeren in het wegwerken van de achterstanden op het gebied van beheer en onderhoud.

Reageer op dit artikel