nieuws

Gebouw drogen met magnetronprincipe

bouwbreed

kiel­windeweer ­ Loet Weber uit Kiel­Windeweer (Groningen) introduceert op de Nederlandse markt een droogapparaat voor gebouwen dat is gebaseerd op het microgolfprincipe van de magnetron. De techniek is ontwikkeld in Duitsland.

Het apparaat werkt snel en vraagt weinig ruimte. De microgolfdroger wordt dicht tegen een nat oppervlak gezet en met de stekker in het stopcontact gaat de rest vanzelf. Speciale meetapparatuur houdt de zaak in de gaten.

Weber ziet grote mogelijkheden voor zijn microgolfdroger, met name in de monumentenzorg. De droger is niet alleen geschikt voor het drogen van gebouwen, maar ook voor het bestrijden van ongedierte in houtconstructies door verhitting. Temperaturen tot 70 graden Celsius zijn mogelijk. Dat overleeft geen enkele boktor.

Reageer op dit artikel