nieuws

FNV ziet af van bouw kantoor in Woerden

bouwbreed Premium

woerden ­ De nieuwbouw van FNV in Woerden gaat niet door. De aangesloten vakbonden vinden het financieel niet verantwoordelijk om een nieuw hoofdkantoor neer te zetten. De huidige onzekere economische omstandigheden zouden bij de beslissing de doorslag hebben gegeven. Het vermogen van de aangesloten bonden ­ de vakcentrale FNV, ABVAKABO FNV, FNV Bondgenoten, FNV Bouw, Aob en FWZ ­ is door de koersdalingen op de aandelenmarkt van het afgelopen jaar onder druk komen te staan.

De nieuwbouwplannen voor regiokantoren gaan wel door. In een persbericht laten de vakbonden weten dat het vakbondswerk ondanks de financiële problemen door moet gaan. Op korte termijn wordt over andere samenwerkingsprojecten een besluit genomen. Het gaat daarbij om productvernieuwing, ict­investeringen en diversiteitsbeleid. Burgemeester B. van der Kluit­De Groot van Woerden betreurt het afzeggen van de nieuwbouw.

Reageer op dit artikel