nieuws

Extra cellencomplex in Hoogkerk

bouwbreed

Extra cellencomplex in Hoogkerk

HOOGKERK ­ Justitie wil naast de al langer geplande nieuwbouw van een nieuw huis van bewaring in Hoogkerk een extra gevangeniscomplex bouwen voor 250 zogeheten ‘pendelboeven’. Het betreft een open inrichting die uitsluitend ’s avonds en ’s nachts plaatsbiedt aan maximaal 250 gevangen die in het laatste stadium van hun detinering zitten en die nog hooguit vijf maanden van hun gevangenisstraf moeten uitzitten. De extra nieuwbouw voorziet in enkele tientallen cellen. De totale nieuwbouw wordt gerealiseerd naar voorbeeld van het complex Te Roer in Roermond. Het nieuwe huis van bewaring in Hoogkerk wordt vrijwel zeker volgens de twee­op­één­celvariant gebouwd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels