nieuws

Elektro goedkoper door tweepolige accu

bouwbreed

Elektro goedkoper door tweepolige accu

den haag ­ Atraverda uit het Britse Mansfield ontwikkelde een tweepolige accu die de productie van elektrische hybride (bedrijfs)auto’s goedkoper moet maken. De accu is opgebouwd uit een plaat geleidend materiaal dat ongeveer de helft minder weegt dan vergelijkbare lood/zuur­constructies, en een hogere spanning afgeeft. De accu van Atraverda kost ook beduidend minder dan de 3.264.43 euro die de kleinere nikkelaccu’s kosten die nu in elektrische hybrides worden gebruikt. In de standaard lood/zuur­accu’s vormen aparte platen de positieve anode en de negatieve kathode. Het aantal bepaalt het voltage. Atraverda ontwikkelt een geleidende plaat uit titanium oxide. De ene kant vormt de anode en de andere de kathode. Dit systeem verkleint de omvang van de accu aanmerkelijk. Het Britse bedrijf werkt momenteel met financiële steun van het Brusselse Astor­project aan een accu die een piekvermogen van 9 kilowatt kan leveren. Aan dit project nemen acht Europese autofabrikanten zoals BMW en Fiat deel.

Reageer op dit artikel