nieuws

Eindelijk papieren standaardformulieren

bouwbreed

nuenen ­ Het lijkt ongelofelijk; standaardformulieren en ­documenten voor de bouw bestonden nog niet. Dat stelt ir. P. Huijbregts, directeur van Coficient BV uit Nuenen. “Veel bouwbedrijven hebben zelf formulieren, maar er zijn bijna geen bouwbedrijven met een standaard. Onze ambitie is, dat bedrijven die in een bouwteam samenwerken, kiezen voor onze standaardformulieren en ­documenten.

De documenten en formulieren zijn zelfstandig, dat wil zeggen dat de gegevens niet automatisch op een ander formulier kunnen worden gebruikt. “We hebben de mogelijkheid van onderling verbonden digitale documenten op een website wel besproken, maar dat blijft nog een idee voor de toekomst”, zegt Huijbregts.

Weka uitgeverij brengt de standaarddocumenten voor bouwpartners op de markt. Ze zijn te bestellen via de website www.coficient.nl. Coficient heeft de documenten samen met onder meer TNO Bouw, SAOB/PRC, Dijkstra en Vos verzameld. “We maken er 150, vijftig zijn er op het moment gereed. Ze dekken ongeveer een derde van elke projectfase.”

In een boekje legt Huijbregts uit hoe door harmonisatie het bouwproces minder complex wordt. Ook dit is uitgegeven bij Weka uitgeverij in Amsterdam.

Reageer op dit artikel