nieuws

Doorgang Coentunnel hoger

bouwbreed

den haag ­ De doorgang van de Coentunnel wordt 11 centimeter hoger. De aanpassing gebeurt niet met technische snufjes, maar simpelweg door het verplaatsen van borden, verlichting en de hoogtedetectie.

De meeste opstoppingen bij de Coentunnel komen door te hoog beladen vrachtwagens. Ook wapperende zeilen kan de installatie laten afgaan, waardoor de seinen op rood staan en het verkeer wordt tegengehouden. Volgens woordvoerder M. Nijssen van Rijkswaterstaat Noord­Holland ligt het verkeer dan minstens een kwartier stil, voordat de oorzaak van de rode seinen is achterhaald.

Rijkswaterstaat hoopt dat met de ingreep het aantal vrachtwagens dat de maximumhoogte overschrijdt, afneemt van 150 tot 25 per maand. De verwachting is dat het aantal files daardoor drastisch afneemt. Overigens tornt Rijkswaterstaat niet aan de constructie van de tunnel. Het verplaatsen van de matrixborden en de verlichting van het midden naar de zijkant van de tunnel is genoeg om de doorrijhoogte te veranderen van 4,18 naar 4,29 meter.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels