nieuws

Distributiecentrum Kruidvat in Heteren mag fors uitbreiden

bouwbreed

arnhem ­ De drogisterijketen Kruidvat wil zijn distributiecentrum in Heteren fors uitbreiden. Daardoor zou de werkgelegenheid kunnen groeien van 300 naar 700 arbeidsplaatsen. Gemeente en Gedeputeerde Staten van Gelderland zijn hiervoor het bestemmingsplan en het streekplan aan te passen.

GS wacht nog op adviezen van de commissie ruimtelijke ordening en de Provinciale Planologische Commissie (PPC). Als die positief oordelen, kan het project doorgaan. De locatie Heteren is eigenlijk alleen bedoeld voor bedrijven met een regionale functie. Een woordvoerster van de provincie noemt de toename van de werkgelegenheid voor laaggeschoolden en de kapitaalvernietiging bij vertrek van het Kruidvat als belangrijkste redenen om in te stemmen met een streekplanafwijking.

Een alternatief voor het veel ruimte vergende distributiecentrum zou gevonden kunnen worden op het regionale bedrijventerrein Bijsterhuizen bij Nijmegen. Gedeputeerde Staten hebben hun besluit genomen na consultatie van het Knooppunt Arnhem­Nijmegen, de gemeenschappelijke regeling Bijsterhuizen en de gemeente Nijmegen. Allen oordeelden dat uitbreiding op de huidige locatie de beste oplossing is. Het Kruidvat zelf vond verhuizing naar Bijsterhuizen ook geen alternatief. Van de twee provinciale commissies wordt nog voor de Statenverkiezingen een advies verwacht.

Reageer op dit artikel