nieuws

Bouw winkelcentrum Kerkrade kan starten

bouwbreed Premium

kerkrade ­ Het college van B en W van Kerkrade heeft in principe overeenstemming bereikt met Speckholzerheide BV over de bouw van een nieuw winkelcentrum. Speckholzerheide bestaande uit woonmaatschappij Hestia Groep, projectontwikkelaar 3W en Bouwontwikkeling Jongen, kan na goedkeuring door de gemeenteraad het nieuwe winkel­ woongebied gaan bouwen.

Het plan voorziet in 129 appartementen en 9 eengezinswoningen, een kleine 400 parkeerplaatsen en ruim 7300 vierkante meter vloeroppervlakte voor detailhandel, dienstverlening en horeca. Daarvoor moeten eerst 4600 vierkante meter winkels en horeca en 25 woningen worden gesloopt.

De gemeenteraad stelde in december al ruim 630.000 euro beschikbaar voor het project. Om het plan uit te voeren is nog eens bijna 1,5 miljoen euro nodig.

Het college van B en W vraagt de raad hiervan de helft te betalen. De andere helft komt dan voor rekening van Speckholzerheide. De bouw kan over een jaar beginnen.

Reageer op dit artikel