nieuws

Biddinghuizen krijgt nieuw winkelcentrum

bouwbreed Premium

BIDDINGHUIZEN ­ Het centrum van Biddinghuizen krijgt een flinke opknapbeurt. Het huidige centrum is verouderd en er is weinig samenhang tussen de winkelpanden. Bovendien is het dorp de laatste jaren gegroeid waardoor het huidige winkelcentrum te klein is.

Bouwonderneming Plegt­Vos in Assen maakte een tekening voor het centrum en hoopt begin 2005 te beginnen. Het nieuwe centrum bestaat uit 600 vierkante meter extra winkelruimte met twee lagen appartementen erboven. Daarnaast wordt een aantal bestaande winkels gerenoveerd. “We willen eenduidigheid in het centrum creëren door alle winkels te voorzien van hetzelfde winkelfront”, visualiseert C. Zijlmans, manager vastgoedontwikkeling bij Plegt­Vos.

Ook krijgt het centrum een andere vorm. De bestaande L­vorm maakt plaats voor een vierkant zodat het publiek rond het winkelcentrum kan lopen. “De infrastructuur passen we weer op deze vorm aan”, verklaart Zijlmans. Doordat er meer winkelruimte komt, heeft Plegt­Vos negentig extra parkeerplaatsen in het plan opgenomen. De totale kosten van de opknapbeurt van het centrum schommelen rond de 12 miljoen euro.

Reageer op dit artikel