nieuws

Almere ontwikkelt zich tot vierde stad

bouwbreed

den haag ­ Almere groeit door met hulp van het Rijk. Die regisseert het opstellen van een ontwikkelingsplan van de gemeenten met hulp van Amsterdam en de provincies Flevoland, Noord­Holland en Utrecht.

Het kabinet heeft ingestemd met de plannen. Afgesproken is nu dat de achterstand in de onderwijsvoorzieningen moet zijn weggewerkt voor 2010. Het ontwikkelingsplan is de basis voor afspraken over financiering, investeringen, uitvoering en organisatie van de stedelijke ontwikkeling van Almere. Deze afspraken komen in een akkoord. Ondertekening daarvan is voorzien in ondertekening van dat definitieve akkoord is naar verwachting eind 2003.

Amsterdam doet mee vanwege de verplaatsing van een deel van de werkgelegenheid naar Almere, waar dan bijvoorbeeld nieuwe kantoorpanden komen. Samen met Noord­Holland wil de stad het wegennet aanpakken.

Volgens de Vijfde nota ruimtelijke ordening moet het aantal inwoners van Almere in 2030 verdubbeld zijn tot 350.000. Almere is dan in aantal inwoners de vierde of vijfde stad van Nederland.

Reageer op dit artikel