nieuws

Afdichtingsplug wordt met overdruk getest

bouwbreed Premium

Afdichtingsplug wordt met overdruk getest

aalten ­ De Duct Plug dicht doorvoeringen voor communicatiekabels af die onder wegen worden gelegd. Dit product van CSD International uit Aalten heeft een ventiel waarmee de afgedichte doorvoering onder overdruk kan worden gezet. Daarmee kan de gebruiker nagaan of de afdichting goed functioneert. De plug is gemaakt van synthetisch rubber.

CSD levert die in een gas­ en waterdichte uitvoering, een brandbestendige en een elektromagnetisch afgeschermde uitvoering. De pluggen bestaan uit twee, drie of vier gelijke delen die een of meer kabels of buizen afdichten. De afdichting komt tot stand door de plugdelen in de doorvoeropening te drukken.

Aan de binnen­ en buitenkant zitten profileringen voor een gas­ en waterdichte afdichting tot een overdruk van 2,5 bar. De zaagtandprofilering vergemakkelijkt de installatie en borgt de plug in de doorvoering.

Reageer op dit artikel