nieuws

‘Aannemers hadden eigen weg in District Oost’

bouwbreed Premium

den haag ­ In District Oost van de provincie Zuid­Holland is vermoedelijk sprake van kartelvorming door aannemers. Dat concludeert Deloitte en Touche na een onderzoek in opdracht van de provincie. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en het Openbaar Ministerie krijgen de resultaten binnenkort in handen.

Het onderzoeksbureau verdenkt aannemers in het gebied ervan de N­nummering van de wegen als leidraad te hebben gehanteerd bij de verdeling van het werk. Iedere aannemer had op deze manier, bij wijze van spreken, zijn eigen weg. Gedeputeerde Staten noemen deze gang van zaken zorgelijk en verontrustend.

Bij de afdeling Beheer en Onderhoud van het District Oost is geen sprake geweest van bij aannemers ondergebrachte potjes, schrijven GS in een brief aan Provinciale Staten. Slechts over één geval bestaan volgens GS twijfels.

Wel zijn in het district in de onderzochte periode (1994­2002) onregelmatigheden bij de aanbesteding en uitvoering van bestekken voorgekomen en is de controle op de prijsvorming tekort geschoten, schrijven GS.

Reageer op dit artikel