nieuws

Zwolse gemeenteraad akkoord met theater

bouwbreed Premium

arnhem ­ De gemeenteraad van Zwolle heeft groen licht gegeven voor de verdere ontwikkeling van het nieuwe theater op het Noordereiland. Het oorspronkelijke ontwerp van architect Greiner van Goor is aangepast waardoor het theater vijf miljoen goedkoper uitvalt. Het resterende tekort van 1,8 miljoen euro hoopt Zwolle te halen uit een andere manier van aanbesteden en financiering.

Hierdoor blijft het theater binnen het gestelde budget van 21,7 miljoen euro. Aanvankelijk werd dit bedrag nog fors overschreden, waardoor de gemeenteraad het plan vorig jaar direct afwees. In het aangepaste ontwerp is nu het achtertoneel ingekort en het restaurant verdwenen. Een beweegbaar plafond, dat het mogelijk maakt zowel opera­ als theatervoorstellingen te houden, blijft wel bestaan.

Met de vijf miljoen die nu bespaard is, is Zwolle er nog niet helemaal. Zwolle is in gesprek met verschillende projectontwikkelaars, maar liet doorschemeren dat ook wordt gekeken of het theater mogelijk zelf ontwikkeld kan worden. De voorkeur gaat echter uit naar een aanbesteding in de vorm van turn­key. De bouw staat gepland in het najaar van 2004.

Reageer op dit artikel