nieuws

Zweedse Skanska boekt winst van 229 miljoen euro

bouwbreed Premium

stockholm ­ Skanska heeft vorig jaar zijn omzet zien slinken van 1,5 naar 1,3 miljard euro. Op de bouwactiviteiten boekte de Zweedse bouwer een winst van 229 miljoen euro.

Topman S. Graham stelt dat de opbrengsten van de bouwactiviteiten gaande het jaar steeds meer tot tevredenheid stemden. “Hoewel de markt voor kantoren en industriële gebouwen zwak is, nemen de verdiensten van onze werkzaamheden in de Verenigde Staten voortdurend toe. In het vierde kwartaal stegen de inkomsten met 25 procent. Een uitblinker is Sade Skanska, onze Zuid­Amerikaanse telg. Het bedrijf slaagde zijn operatieve inkomsten te verdrievoudigen in het vierde kwartaal, ondanks een erg turbulente economische situatie in de regio”.

Skanska signaleert dat over de gehele linie sinds oktober 2002 de vooruitzichten in de burgelijke en utiliteitsbouw verslechterd zijn. Graham: “Het totale volume van de investeringen in bouwprojecten zal naar verwachting in onze hoofdmarkten inkrimpen. Echter, we voorzien een stabiele markt voor de infrastructuur, bijvoorbeeld in de noordelijke landen. Ook de Verenigde Staten blijft op niveau uitgeven aan de grond­, weg­, en wegenbouw. Het grootste potentieel op de langere termijn vinden we in Tsjechië en Polen”.

In het laatste kwart van 2002 registreerde Skanska een duidelijke toename aan orders. De groei komt vooral uit Groot­Brittannië en Polen.

Reageer op dit artikel