nieuws

Woningbouw Herten wacht op ophoogzand

bouwbreed Premium

roermond ­ De bouw van 875 woningen in het dorp Herten in de gemeente Roermond dreigt vertraging op te lopen. Tijdens een spoedzitting bij de Raad van State werd stopzetting geëist van het winnen van ophoogzand voor de woningbouwlocatie uit een nabijgelegen onderwaterdepot.

Inwoners van Herten vrezen dat ontgrondingbedrijf Smals meer ophoogzand uit de plas haalt dan waarop het recht heeft. De ontgronder sloeg enkele jaren geleden ruim een miljoen kubieke meter geschikt zand op, waarvan nu 800.000 kubieke meter is verkocht aan ontwikkelaar Oolder Veste van het woningbouwproject. Dertig procent van het ophoogzand ligt echter buiten de vastgestelde grenzen van het depot. De Raad van State moet beslissen of dit zand mag worden opgezogen. Besluit het rechtscollege de werkzaamheden stil te leggen, dan leidt dat mogelijk tot uitstel. Uitspraak over enkele weken.

Reageer op dit artikel