nieuws

Watervaste vloer voor veelbelopen gebruiksruimten

bouwbreed

ankeveen ­ Mansom uit Ankeveen levert de watervaste plankenvloer die het Belgische Parcolys onder de merknaam Parcofloor vervaardigt. De leverancier noemt Parcofloor geschikt voor veelbelopen gebruiksruimten. De investering bedraagt 38 euro per vierkante meter.

De top­ en onderlaag van dit PVC­parket laten geen water door, zodat de vloer ook in ruimtes met een hoge relatieve luchtvochtigheid terecht kan. De vloer weerstaat naaldhakken en is bestand tegen een langdurige puntbelasting van stoelen, kasten of tafelpoten. De fabrikant geeft vijftien jaar garantie tegen het doorslijten van de toplaag. De vloer verzamelt geen stof of vuil en is met een licht vochtige doek schoon te maken. Hardnekkige vlekken verdwijnen met een beetje aceton. Een brandende sigaret die enkele seconden op de vloer blijft liggen, laat geen sporen na. Mansom biedt als uitvoeringen; beuken, eiken natuur, eiken rustiek, esdoorn natuur en esdoorn goudbruin aan.

De panelen meten 1800 bij 190 of 1800 bij 140 millimeter. De dikte bedraagt in beide gevallen 9 millimeter. Door de extra lange standaardlengte vertoont de vloer minder kopse naden. De ‘planken’ vallen door middel van een klikverbinding in elkaar. De gebruiker kan het parket een aantal malen uiteen nemen en opnieuw leggen. Parcofloor kan zonder ondervloer worden gebruikt. Het systeem zorgt voor een goede demping van reflectiegeluiden.

Reageer op dit artikel