nieuws

Vliegveld Beek krijgt een langere remweg

bouwbreed Premium

Vliegveld Beek krijgt een langere remweg

beek ­ De baan van Maastricht­Aachen Airport in het Limburgse beek wordt verlengd van 2500 naar 2750 meter. Doel is in noodgevallen een langere uitwijkmogelijkheid te hebben. Omdat het slechts een zogenoemde stopway betreft, is geen sprake van een echte verlenging van de baan, stelt staatssecretaris M. Schultz van Haegen. De ‘stopway’ maakt het mogelijk dat vliegtuigen zwaarder beladen vertrekken, omdat zij bij een afgebroken start meer ruimte krijgen voor een noodstop. De voorziening is even breed als de baan zelf, maar kan gezien het incidentele gebruik in een geringere sterkte worden uitgevoerd. In antwoord op vragen van GroenLinks­kamerlid W. Duyvendak geeft de staatssecretaris aan dat de aanleg binnen de regels valt. Omdat het geen ‘echte’ verlenging van de baan betreft en omvang en gebruik van het vliegveld niet veranderen, hoeft de hoeft de huidige (interim­)aanwijzing niet te worden aangepast.

Reageer op dit artikel