nieuws

Veel RSI­klachten bij architecten en corporaties

bouwbreed

den haag ­ Architecten en corporaties staan hoog op de lijst van branches met RSI­klachten. Dat blijkt uit onderzoek van TNO­Arbeid. In totaal hebben 3,2 miljoen werkenden last van de kwaal, dat betekent 40 procent van de totale beroepsbevolking.

Van de architecten heeft 62 procent last van Repetitive Strain Injury (RSI). Dat betekent dat 7750 mensen in deze beroepsgroep klachten hebben. Bij woningcorporaties zijn 7700 mensen geveld, zo’n 31 procent. Andere sectoren in de top vijf zijn de vleessector, uitgeverijen en kappers. TNO grijpt de internationale RSI­dag aan om te pleiten voor een betere aanpak van RSI. Zowel op de werkvloer als in de organisatie vergt dat aanpassingen. Het terugdringen van verzuim met 1 á 2 procent levert voor een bedrijf van 500 medewerkers gemiddeld 268000 euro op.

Reageer op dit artikel