nieuws

Uneto­VNI opent klachtenlijn over energieleveranciers

bouwbreed

zoetermeer ­ Uneto­VNI wil dolgraag weten hoeveel last aangesloten bedrijven hebben van de commerciële activiteiten van energieleveranciers. Vandaar dat via www.slechtgeregeld.nl klachten kunnen worden ingediend.

Al jarenlang is het installateurs een doorn in het oog dat energiebedrijven hoe langer hoe meer diensten en producten leveren die van oudsher des installateurs zijn. De massale reclamecampagnes zijn de bekende druppel. “Juist MKB­bedrijven krijgen er last van”, weet voorlichter D. Reijman van de vele bijeenkomsten die de brancheorganisatie jaarlijks organiseert. Wat stoort is vooral de vraag hoe de campagnes worden betaald. Dat mag van Uneto­VNI niet met middelen die vanuit de monopoliepositie zijn verkregen.

Ook vindt de organisatie het op zijn zachtst gezegd rieken naar concurrentievervalsing dat voormalige energiedistributiebedrijven onder die noemer commerciële producten en diensten aanbieden. Nadrukkelijk zegt de organisatie dat de klachtenlijn niet is bedoeld om zich af te zetten tegen de energieleveranciers. “Maar wij willen eerlijke concurrentieverhoudingen voor onze bedrijven.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels