nieuws

Toekomstige bewoners plannen wijk via internet

bouwbreed

utrecht ­ Een woonwijk die aansluit bij de wensen van de toekomstige bewoners. Dat wordt beoogd met het onderzoek ‘Consumentgericht ontwikkelen in Vleuterweide’.

Vleuterweide, een deel van Leidsche Rijn, wordt de komende jaren gebouwd en is met zesduizend woningen en diverse voorzieningen de grootste bouwplek van deze Utrechtse Vinex­lokatie. Aan de hand van zestien straatbeelden worden bezoekers van de website www.leidscherijn.nl door een stedenbouwkundig ontwerp van deelplan De Tuinlanden geleid. Er wordt een aantal variabelen genoemd die voor een woonomgeving bepalend kunnen zijn, zoals parkeren voor de deur of op een pleintje, grote of kleine voor­ of achtertuinen of de aanwezigheid van water en openbaar groen. De deelnemers aan het onderzoek moeten vervolgens een rapportcijfer geven. Behalve via het onderzoek op internet, worden deze maand ook bezoekers van de Ikea in Utrecht geïnterviewd over hun woonwensen. Onder de respondenten worden drie ballonvaarten boven Leidsche Rijn verloot.

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek wordt bekeken of het voorlopige ontwerp moet worden aangepast. In april zijn de resultaten van het onderzoek bekend. De eerste woningen in De Tuinlanden worden naar verwachting eind 2007 opgeleverd. Vleuterweide is een project van GEM Vleuterweide Beheer. In dit publiek­private samenwerkingsverband participeren de gemeente Utrecht, Amvest, Amstelland Ontwikkeling Wonen, Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij en Fortis Vastgoed Ontwikkeling.

Reageer op dit artikel