nieuws

Terberg viert FM2 met open huis

bouwbreed Premium

benschop ­ Terberg Benschop, fabrikant van speciale voertuigen, gaat de start van de productie van een nieuwe serie vrachtwagens vieren. Zaterdag 15 februari is het bedrijf aan de Oranje Nassaustraat 10 in Benschop tussen 10.00 en 16.00 uur voor iedereen geopend. Het nieuwe FM2­vrachtwagenprogramma zal dan te zien zijn, met voorbeelden van alle configuraties die Terberg bouwt.

Terberg Benschop bouwt onder meer terminal­ en rorotrekkers met wettelijk toegelaten gewichten van 65 tot 350 ton en van 170 tot 420 pk. Verder bouwt het bedrijf speciale voertuigen met Volvo­componenten zoals cabines en motoren. Voor de gww­sector bouwt Terberg speciale vrachtwagens, ook met Volvo­componenten. Deze hebben wettelijk toegelaten gewichten van 20 tot 80 ton en 380 en 420 pk.

De Benschopse onderneming is een oud familiebedrijf, dat is voortgekomen uit een dorpssmederij in 1869. De overgrootvader van de huidige directie begon toen in het landelijke Benschop, een piepklein dorpje in de Lopikerwaard en dicht bij IJsselstein een smederij. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot fabrikant van speciale voertuigen voor havens, industrie, distributiecentra en grond­, weg­ en waterbouw. Terberg exporteert naar meer dan zeventig landen. De jaaromzet is gestegen tot meer dan 100 miljoen euro.

Reageer op dit artikel