nieuws

Start sloop Groningse West­Indische buurt

bouwbreed

groningen ­ Het tweede deel van een grootscheepse sloopoperatie in de West­Indische buurt in de stad Groningen gaat deze week beginnen. In totaal gaan vier portiekwoningblokken met 84 woningen per blok tegen de vlakte. Na de sloop wordt begonnen met bouw van zowel koop­ als huurwoningen. Met de sloop verdwijnt weer een stukje Groninger bouwhistorie; de prefab­bouw uit de jaren vijftig van de vorige eeuw volgens het systeem Rottinghuis.

De tweede fase is een vervolg op nieuwbouw in deze buurt van zes jaar geleden. Tussen 1994 en 1997 werd aan de randen van de oude stadswijk al gesloopt en gebouwd. De nieuwbouw valt ruimer uit dan in de eerste fase. De koopwoningen krijgen een standaardoppervlakte van 145 vierkante meter, de koopprijs ligt tussen de 170.000 en 200.000 euro. De huurwoningen krijgen een oppervlakte van 100 vierkante meter en worden geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers.

De nieuwe portieketageflats worden opgetrokken uit traditioneel baksteen en gebouwd volgens de oude stijl. Bij de wijk komt een ondergrondse parkeergarage.

Reageer op dit artikel