nieuws

Siemens bouwt mee aan containerkranen

bouwbreed

Siemens bouwt mee aan containerkranen

den haag ­ Siemens gaat in opdracht van de Chinese kranenbouwer Zhenhua Port Machinery Company (ZPMC) de elektrische installaties van negen containerkranen leveren. Met de order is een bedrag van vier miljoen euro gemoeid. De kranen zijn bestemd voor de uitbreiding van de containerterminal in Beiroet. Het betreft drie kranen die worden gebruikt voor het laden en lossen van schepen en zes kranen die containers naar de opslag vervoeren. Eind 2003 moeten de installaties worden opgeleverd. Opdrachtgever ZPMC is een van de grootste kranenbouwers ter wereld. Eerder ontving Siemens al de opdracht voor twaalf containerkranen bestemd voor de containerterminal van het Britse Felixstowe.

Reageer op dit artikel