nieuws

Sapa ziet omzet met 13 procent dalen

bouwbreed

hoogezand ­ Sapa Nederland heeft in 2002 de omzet met 13 procent zien dalen naar 59,7 miljoen euro. Een lagere productie en dalende metaalprijzen zijn verantwoordelijk voor de negatieve ontwikkeling. De leverancier van aluminiumprofielen boekte over het afgelopen jaar een winst van 4,5 miljoen euro. Dat is 7,5 procent meer dan in 2001. De winststijging wordt veroorzaakt door bezuinigingen en een verhoging van de productiviteit. Eind 2001 werd hiervoor een programma gestart.

Het afgelopen jaar zat met name de Duitse markt, waar een kwart van de productie wordt afgezet, de onderneming dwars. De slechte conditie van de economie in het land speelt daarbij volgens Sapa een belangrijke rol. In België en Nederland, waar respectievelijk 25 en 50 procent van de productie wordt verkocht, verliep de verkoop minder moeizaam. Sapa Nederland maakt onderdeel uit van het wereldwijde opererende Sapa Groep.

Reageer op dit artikel