nieuws

Rijk betaalt sanering asbestwijk Goor

bouwbreed

goor ­ Het Rijk betaalt vrijwel alle saneringskosten van de met asbest vervuilde nieuwbouwwijk De Hogenkamp in Goor. De gemeente Hof van Twente, waar Goor deel van uitmaakt, betaalt slechts 45.000 euro plus 7,5 procent van de totale saneringskosten. Dit heeft wethouder A. van Driel­Grootenhuis gisteren gezegd.

Wat de sanering precies gaat kosten, is nog niet bekend, maar volgens de wethouder gaat het om miljoenen. De tuinen van dertig woningen zijn vervuild en moeten worden afgegraven. Tuinhuisjes, bestrating en speeltoestellen moeten uit de grond.

Verder komt er een aanvullend onderzoek naar mogelijke asbestverontreinigingen onder de woningen. Het asbest is afkomstig van het Goorse bedrijf Eternit. Jarenlang werd asbesthoudend afvalmateriaal gebruikt om wegen te verharden en in sloten te dumpen. De gedupeerde bewoners worden schadeloos gesteld. Hoe hoog de compensatiebijdrage uitvalt, is afhankelijk van de bevindingen van taxateurs.

De bewoners houden vandaag een bijeenkomst om zich te beraden over de sanering.

Reageer op dit artikel