nieuws

Renovatiewerk bij Noordersluis onveilig

bouwbreed Premium

Renovatiewerk bij Noordersluis onveilig

IJMUIDEN ­ De Arbeidsinspectie heeft het renovatiewerk aan de Noordersluis in IJmuiden afgelopen week stilgelegd. De werknemers worden onvoldoende beschermd tegen de stoffen die vrijkomen bij het stralen van de sluisdeur. In opdracht van Rijkswaterstaat werkt een aannemingscombinatie ­ Van Hattum & Blankevoort, TBI Beton­ en Waterbouw Haverkort en De Branding ­ aan de renovatie van de sluis. Zestien werknemers zijn bezig met het verwijderen van roest en teer van de sluisdeur. Tijdens deze werkzaamheden heeft een aantal werknemers geklaagd over hoofdpijn. Volgens de Arbeidsinspectie is dat mogelijk het gevolg van onvoldoende afzuiging in de werkruimte.

Het werk kan pas worden voortgezet als de aannemingscombinatie passende maatregelen heeft getroffen. De bouwcombinatie wil niets zeggen over het stilleggen van het renovatiewerk. Evenmin is duidelijk hoe lang de vertraging gaat duren.

Reageer op dit artikel