nieuws

Rechtbank bestraft corrupte wethouder

bouwbreed

breda ­ De rechtbank in Breda heeft gisteren ex­wethouder en loco­burgemeester A. Roosenboom uit Halsteren veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een boete van 10.000 euro. De politicus kreeg de straf wegens het aannemen van steekpenningen en het plegen van valsheid in geschrifte.

Tegen Roosenboom was een boete van 3000 euro en een voorwaardelijke straf van zes maanden geëist. De rechter acht bewezen dat Roosenboom jarenlang een voorkeursbehandeling heeft gegeven aan burgers die contributie betaalden aan zijn politieke partij Leefbaarheid.

In december 2001 vroeg hij aan een boer geld, om ten gunste van hem het bestemmingsplan te wijzigen. Ook zou Roosenboom in 1996 3000 euro hebben ontvangen bij het toewijzen van een bouwkavel. Roosenboom gaat in hoger beroep.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels