nieuws

Puzzel met glas

bouwbreed Premium

Puzzel met glas

Gaarne reageren wij op een in Cobouw van 11 februari 2003 (nummer 28) opgenomen fotobijschrift ‘Puzzel met glas’. Hierin meldt u, dat er Pools ‘floatglas’ geïmporteerd moest worden omdat er in Nederland geen floatglas meer te verkrijgen zou zijn. Hier is sprake van een vergissing. Bedoeld wordt niet ‘floatglas’ maar ‘vensterglas’, dat volgens een in West­Europa niet meer toegepast procédé vervaardigd wordt en kenmerkende optische gebreken vertoont, de zogenaamde ‘trekstrepen’. In Tiel staat de floatglasfabriek van het Glaverbelconcern, waar floatglas wordt geproduceerd. Glas dat inderdaad van een zodanige optische kwaliteit is, dat het niet past in deze prachtige oude ramen. Dan moet dus teruggevallen worden op producenten met de oude vensterglas­techniek en die zijn in de voormalige oostbloklanden inderdaad nog te vinden.

Reageer op dit artikel