nieuws

Provincie: Veiliger verkeer in Westland

bouwbreed Premium

den haag ­ Het Westland en Hoek van Holland worden beter bereikbaar. Daartoe wordt onder meer de Verlengde Veilingroute aangelegd binnen de gemeente Naaldwijk.

Ook komt er binnen deze gemeente een verkeersrotonde op een gevaarlijk kruispunt en wordt begonnen met de eerste van de Tweede Ontsluitingsweg in de gemeente Hoek van Holland. De kosten van de infrastructurele werken bedragen ongeveer 51 miljoen euro.

Dat maakt de provincie Zuid­Holland bekend. Het gaat om een afgeslankte uitvoering van het project ‘Drie in een’ ter verbetering van de bereikbaarheid en leefbaarheid in het Westland en Hoek van Holland.

De stuurgroep ‘Drie in een’ besloot onlangs daartoe. In de stuurgroep zitten onder meer de stadsregio Rotterdam, het stadsgewest Haaglanden, de gemeenten Rotterdam, ‘s­Gravenzande, De Lier, Naaldwijk en Wateringen, het bedrijfsleven en de provincie Zuid­Holland. “Het project moet een grote bijdrage leveren aan de verbetering van de doorstroming en de verkeersveiligheid”, aldus een toelichting van de provincie. Andere onderdelen van het plan ‘Drie­in­een’ zoals de tweede fase van de Tweede Ontsluitingsweg Hoek van Holland, de aanleg van een weg door Honderdland en de verdere verbetering van het knooppunt Westerlee worden later uitgevoerd.

Reageer op dit artikel