nieuws

Plan kantoorkolos in Rijswijk

bouwbreed Premium

rijswijk ­ Er zijn plannen om in het Rijswijkse industriegebied Plaspoelpolder een 140 meter hoge kantoortoren te bouwen. De kolos moet verrijzen naast het gebouw van Sijthoff Pers. Projectontwikkelaar De Wilgen Vastgoed BV en Sramota en Naaijen Architecten, beiden uit Rotterdam, hebben daartoe plannen gepresenteerd aan de gemeenteraad van de Zuid­Hollandse gemeente. Volgens een woordvoerder van de gemeente staat nog niet definitief vast dat het pand er ook komt. Er is bijvoorbeeld nog geen bouwvergunning afgegeven.

Als de plannen zoals die er nu liggen doorgaan, komt onder het gebouw een ondergrondse parkeergarage met plek voor zeshonderd auto’s. Ook nabij het kantoorpand zijn parkeerplaatsen gepland. Het is de bedoeling dat de bouw van het pand volgend jaar begint en dat het in de zomer van 2006 wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel