nieuws

Personeel Sphinx Maastricht legt werk massaal neer

bouwbreed

maastricht ­ Het voltallige personeel van sanitairproducent Sphinx in Maastricht staakt. Dat heeft de ondernemingsraad gisteren meegedeeld .

De 630 werknemers zijn kwaad op de directie na een aangekondigd ontslag van 120 personeelsleden en de sluiting van een vestiging aan industrieterrein Beatrixhaven in Maastricht. Het sociaal plan van de directie vinden ze ver beneden de maat. Ook willen ze duidelijkheid over de toekomst, nu Sphinx weg moet uit de hoofdvestiging in het centrum van Maastricht, waar woningbouw komt.

Zoals Cobouw dinsdag al meldde zou het personeel gaan staken, als de directie niet uiterlijk maandag tegemoet kwam aan de eisen van het personeel. Dat heeft de directie dus nagelaten. FNV Bondgenoten steunt de staking. Maandag probeerde de directie via een kort geding een staking nog te voorkomen, maar de rechtbank in Den Bosch stelde de directie in het ongelijk.

In afwachting van een reactie van de directie nuttigden de stakende werknemers gisterochtend fruit en vruchtenvlaai. Volgens de ondernemingsraad pakt het sociaal plan met name voor de Belgische werknemers slecht uit. Maar ook voor de Nederlandse werknemers is het sociaal plan ongunstig.

FNV­Bondgenoten meldt dat de vakbond onvoldoende tijd heeft gehad om met de directie van Sphinx te onderhandelen over de reorganisatie bij het bedrijf.

Reageer op dit artikel