nieuws

Persmachine in vele posities te gebruiken

bouwbreed Premium

eindhoven ­ A.J. Steenkist Rooijmans uit Eindhoven introduceert de elektrische persmachine RP10S van Ridgid. De gebruiker kan vooraf automatisch de gewenste klemkracht instellen.

Zodra een perscyclus begint, vergrendelt het toestel en wordt het proces voltooid. Na afloop keert de zuiger vanzelf terug naar zijn beginpositie. De RP10S heeft een druksensor die met een geluidssignaal voor te hoge of te lage druk waarschuwt. Dit garandeert een zeer nauwkeurige, gecontroleerde perscyclus. De RP10S kan zo’n 100.000 perscycli mee. Na 20.000 cycli geeft de ingebouwde cyclusteller een geluidssignaal voor onderhoud. Het apparaat is in vrijwel elke positie te gebruiken. De kop kan 90 graden naar links of rechts draaien. De bekhouder omvat diameters van 12 tot 108 millimeter. Dat maakt de machine geschikt voor alle gangbare persfittingsystemen­ en klauwen. In combinatie met de eveneens nieuwe afkortmachine van Ridgid voor onder meer roestvast staal, vormt de RP10S een multifunctioneel apparaat.

Reageer op dit artikel