nieuws

Organische gevelbekleding voor speelse licht­ en schaduweffecten

bouwbreed

weert ­ De chaos, maar ook de harmonie van de natuur heeft Trespa willen weerspiegelen bij de ontwikkeling van een nieuwe serie gevelbekledingspanelen. De nieuwe lijn, Meteon Originals, is bedoeld voor buitentoepassingen.

De panelen zijn inmiddels toegepast in een aantal pilotprojecten, zoals de Koninkrijkszaal in Amsterdam. De panelen hebben een onregelmatig vloeiende oppervlaktestructuur. Hierdoor is het mogelijk een asymmetrische, bijna organische gevelconstructie te maken.

Het visuele effect is verrassend, want door de steeds veranderende licht­ en schaduweffecten transformeert een gevel tot een levendig schouwspel. Daarbij maakt het ook nog uit vanuit welke positie je de gevel bekijkt. G. Zweers, marktontwikkelingsspecialist van Trespa International, geeft aan dat de Meteo Originals vooral geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met andere panelen of materialen. Volgens hem is het op het moment een trend om verschillende materialen met elkaar te combineren. Het speelse effect van de panelen komt het best uit op grotere oppervlakken van minimaal 2 x 2 meter.

De Meteon Originals zijn verkrijgbaar in negen kleuren, waarvan acht metallics. Er zijn verschillende paneelformaten binnen 3650 x 1860 millimeter. De paneeldikte bedraagt 10 tot 16 millimeter. De panelen worden mechanisch blind bevestigd.

Reageer op dit artikel