nieuws

Ommen zit met te dure kavels in maag

bouwbreed

ommen ­ De gemeente Ommen zit met enkele tientallen moeilijk verkoopbare bouwkavels in de maag in de uitbreidingswijk Alteveer. Het gaat om projectbouw door aannemersbedrijf OCB Bouw en Archem en Eerde. Volgens wethouder Vos vinden potentiële kopers de prijzen te hoog.

De bestuurder gaat bekijken wat de gemeente kan doen om de vraag te stimuleren, hoewel het in eerste instantie een zaak van de projectontwikkelaars is. De wethouder betreurt de tegenvallende belangstelling, omdat er ook in Ommen een tekort aan woningen is. Om die reden mogen uitsluitend mensen met een economische of sociale binding zich in Alteveer vestigen.Voor de kavels die rechtstreeks aan particulieren worden verkocht is wel veel vraag. In de uitbreidingswijk worden gefaseerd over vier jaar 260 woningen gebouwd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels