nieuws

Nieuw hoofdgebouw voor Neeltje Jans

bouwbreed

NEELTJE JANS ­ Op 20 februari start attractiepark WaterLand Neeltje Jans met de bouw van Deltaplaza, een nieuw hoofdgebouw. Vorig jaar werd het oude gebouw door een brand verwoest.

In Deltaplaza komen drie filmzalen, expositieruimten, een restaurant, de kassa en een winkel. Het nieuwe gebouw kost zo’n 5 miljoen euro. Bouwbedrijf Roos uit Ridderkerk gaat Deltaplaza bouwen. De bouw start ruim twee maanden later dan de directie van Neeltje Jans had gehoopt. Dat betekent dat de nieuwe hal nog niet klaar is bij de aanvang van het zomerseizoen, eind maart. Gemikt wordt nu op komende zomer.

De afgelopen maanden heeft Neeltje Jans ook andere onderdelen van het park vernieuwd. Zo kan het publiek vanaf eind maart onder meer kennismaken met een nieuwe waterglijbaan en een orkaanmachine. Of het eerder geplande ondergrondse aquarium nog doorgaat, is onzeker. Voorlopig zijn de plannen in ieder geval uitgesteld.

Reageer op dit artikel