nieuws

Nieuw busplein Arnhem nog niet klaar voor trolleybussen

bouwbreed

arnhem ­ De verhuizing van bussen naar het nieuwe busplein, bovenop de nieuwe parkeergarage in Arnhem, moet nog even op zich laten wachten. De perrons vormen lastig te nemen hindernissen voor de trolleybussen.

Bij een praktijkproef bleek dat de lange gelede trolleybussen zich vastrijden tegen busperrons bij het maken van een draai op een gedeelte van het overdekte plein.

Volgens woordvoerder R. van Geet van de gemeente Arnhem is er geen sprake van een ontwerpfout. “De invulling van het plein is voor goedkeuring van het ontwerp op vliegveld Deelen uitgezet en uitgeprobeerd. Intussen is echter nieuw materieel aangeschaft, dat meer ruimte nodig heeft.”

De problemen zullen worden opgelost doordat aannemer Aan de Stegge de perrons hier en daar verkort en versmalt.

Ook bleken schermen, die het plafond van het overdekte plein tegen de af en toe ‘ontsporende’ geleiders van de trolley­bovenleiding beschermen, te smal. Daardoor schiet de geleider langs het scherm toch tegen het plafond. De schermen worden verbreed.

Tweede fase

Van Geet verwacht dat het plein in maart alsnog in gebruik kan worden genomen. Dan wordt op het naastgelegen busplein de weg vrijgemaakt voor de tweede fase van de ondergrondse vier parkeerdekken tellende garage met daarop een onoverdekt busplein. Bovenop het dak van het overdekte busplein komen nog kantoren, waarvan een deel hoogbouw.

Reageer op dit artikel