nieuws

Net echte Zuid­Franse witstenen uit België

bouwbreed

utrecht ­ De muurblokstenen Clervaux lijken net handgekapte Zuid­Franse witstenen, maar ze worden gemaakt van kwartsgranulaat en wit cement in de fabriek van Sobeco in Jodoigne, België.

Om het authentieke effect nog te versterken heeft de voorzijde een onregelmatige geprofileerde vorm. De kleur is ook niet egaal, de stenen hebben kleurnuances rond de basiskleur ‘vieux grès’. De Clervaux­stenen zijn te gebruiken als muur­, gevel­ en terraselement, maar ook voor omheiningen en bloembakken en dergelijke. De stenen zijn eenvoudig te stapelen. Ze kunnen worden verlijmd met verschillende soorten lijm. De stenen zijn vorstvrij. Ze zijn leverbaar in verschillende afmetingen. Er zijn ook hoekstukken te verkrijgen.

Sobeco, Jodoigne, België, stand 11C076.

Reageer op dit artikel