nieuws

Neotec­tank voldoet aan EU­milieuregels

bouwbreed Premium

den haag ­ Corus biedt onder de merknaam Neotec een specifieke staalsoort voor brandstoftanks. Het oppervlak is thermisch verzinkt met een tin/zink­legering. Tanks met een dergelijke afwerking voorkomen emissies en voldoen daarmee volgens Corus aan de komende strengere milieuregels die Brussel voorbereidt.

De coating voorkomt ook corrosie door brandstof en door weersinvloeden. Het staal kan met conventionele technieken worden bewerkt. De staalfabrikant zegt met Neotec een alternatief te bieden voor de kunststof brandstoftanks die niet emissievrij zijn. De leverancier merkt daarbij op dat de specifieke eisen die dergelijke tanks stellen, de productiekosten aanmerkelijk verhogen. Het loodvrije Neotec voorkomt ook problemen in de sloopfase. Brussel verplicht onder meer (bedrijfs)autofabrikanten er toe om vanaf juli dit jaar minder zware metalen in het milieu te brengen. Het Neotec­staal voldoet volgens Corus ook aan de eisen die de EU aan herverwerking stelt. Kunststof tanks veroorzaken problemen omdat ze geleidelijk aan geïmpregneerd worden met brandstof.

Reageer op dit artikel