nieuws

Leerling blijven plaatsen

bouwbreed

amsterdam ­ De bouwbranche moet haar best doen leerlingen te blijven plaatsen in het bedrijfsleven. Als jongeren hun belangstelling in de sector verliezen, loopt de bouwnijverheid blijvende schade op. Dat is de boodschap van zowel werkgeversorganisatie AVBB als de vakbond aan de bedrijven in de bouwsector.

“We hebben met elkaar de jongeren een perspectief geschetst. Dat moeten we nu waarmaken”, aldus werknemersvoorzitter R. de Vries van het pensioenfonds BPF Bouw. “Nemen de samenwerkingsverbanden in de bouw onvoldoende leerlingen op dan wordt de naam van de bouw schade toegebracht”.

Voorzitter E. Brinkman van het AVBB is het roerend eens met de vakbondsman. “Als we de sector goed presenteren werkt dat beter dan welke tv­campagne ook. De bedrijfstak moet blijven investeren in het beroepsonderwijs”.

Ter gelegenheid van het 50­jarig bestaan van BPF Bouw ontving Brinkman deze week uit handen van De Vries dertien documentaires over de betekenis van de bouw voor ons land de afgelopen halve eeuw. De documentaires zijn al uitgezonden op de regionale tv.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels