nieuws

Kroon biedt 20 miljoen euro voor stadion FC Utrecht

bouwbreed Premium

utrecht ­ Evert Kroon biedt 20 miljoen euro voor het stadion van FC Utrecht. De vastgoedbelegger wil zo de in financiële nood verkerende voetbalclub helpen. De koop gaat wat Kroon betreft alleen door als de gemeente of een andere kapitaalkrachtige partij de komende tien jaar garant staat voor de huur die FC Utrecht moet betalen voor Nieuw Galgenwaard.

De gemeente Utrecht wil niet ingaan op het aanbod. “FC Utrecht is bij ons geweest en heeft gevraagd om financiële steun. Daarbij is de verkoop van het stadion ter sprake gekomen. Wij doen nu een onderzoek naar de mogelijkheden om de club te hulp te schieten. Dat is over een paar weken klaar”, laat woordvoerster N. Bos van het college van B en W weten. Het stadion is twee jaar geleden door de gemeente voor één gulden aan FC Utrecht verkocht. FC Utrecht gaat volgens Kroon niet op zijn bod in omdat de bestuurders van de voetbalclub zouden wachten een beter bod van provincie of gemeente. Maar de provincie Utrecht wil niets van de perikelen rond het stadion weten. “Wij sponsoren geen enkele club. Iedereen kan zien dat de financiële problemen veroorzaakt worden door de exorbitante salarissen van de voetballers van FC Utrecht”, reageert M. Copier. Bij de bouw van het stadion heeft de provincie eenmalig 6 miljoen gulden betaald.

Reageer op dit artikel