nieuws

Joint venture deel Van Leeuwen Buizen

bouwbreed Premium

zwijndrecht ­ Het Duitse bedrijfsonderdeel Löwe & Jaegers van de Van Leeuwen Buizen Groep wordt in een joint venture ondergebracht. Stahllager Beteiligungs, onderdeel van het Duitse Benteler Handel Gruppe, is de nieuwe partner van de buizenleverancier. De samenwerking krijgt de naam Benteler Rohrhandel en is goed voor een jaarlijkse omzet van 225 miljoen euro.

Woordvoerster P. van Zandvoort van Van Leeuwen laat weten dat de slechte Duitse bouwmarkt een zelfstandig voortbestaan van de dochter moeilijk maakt. Om toch voeling te houden met de markt, is voor een joint venture gekozen. Van Leeuwen Buizen Groep krijgt een belang van 28 procent in de nieuwe onderneming, de rest van de aandelen wordt eigendom van Benteler.

Reageer op dit artikel