nieuws

IWT toont nieuw betongereedschap

bouwbreed

mijdrecht ­ ITW Bevestigingssystemen uit Mijdrecht toont tijdens de beurs de betonschuurmachine SPIT SG125 en de compacte boorhamer SPIT 331.

De motor van de betonschuurmachine levert 1500 watt en draait onder belasting 10.000 toeren per minuut. De machine heeft aan beide zijden een ergonomisch handvat. De motor zit boven de komschijf in een stofdichte behuizing. Een borstelkrans beschermt tegen stof en steunt bij het sturen. De werksnelheid past zich aan de slijtage van de komschijf aan. Gaten in de komschijf helpen het stof afvoeren. SPIT adviseert montage op zijn stofafzuiger AC1600 die automatisch het filter reinigt. Door het voorstuk van de stofkap los te maken kan de gebruiker tot tegen de rand van een oppervlak schuren.

De boorhamer weegt 3,3 kilogram en levert een vermogen van 720 watt bij maximaal 800 toeren per minuut. De slagkracht bedraagt 3,3 joule bij maximaal 4000 slagen per minuut. SPIT adviseert voor beton een boordiameter van 10 tot 18 millimeter. Voor hout en staal beloopt de maximale boordiameter respectievelijk 30 en 13 millimeter.

SPIT levert de producten via de eigen vestiging en via de regionale partners Gebr. van der Winkel in Eindhoven en Helmond, Wijngo Holland in Eindhoven, Hardinxveld­Giessendam en Zaandam en Dozon Bouwtechniek en Willemsen IJzerhandel in Doetinchem. ITW, Mijdrecht, stand 09C078.

Reageer op dit artikel